Synnfjell

SPÅTIND

Spåtind (1 414 moh.) er den høyeste fjelltoppen i Synnfjell, som ligger midt i mellom Lillehammer og Fagernes. Toppen ligger på grensen mellom kommunene Nordre Land og Etnedal, begge i Innlandet fylke.

Ved foten av Synnfjell er det mange store og små hyttefelt. Det bygges for tiden mange hytter og området er attraktivt.   Lenningen, som ligger nordvest for Synnfjell,  ligger på 1000  m.o.h. 


FRITIDSAKTIVITETER

I området er det muligheter for fritidsaktiviteter på sommer som vinter. Er du aktiv til fjells, ute eller inne, er Synnfjell et yndet sted for å nyte friluftsliv i andektig stillhet. Spåtind er et yndig mål for turgåene både vinter og sommer, høyeste punktet i Synnfjell på 1414 moh. og utsikten er storslått. Nydelig utsikt i alle retninger.


Det er mange og gode muligheter for friluftsliv, jakt og fiske ved Synnfjell. Sommerstid er det mange merkede stier og toppturer, mens vinterstid har du mulighet til å gå mange kilometer på ski i oppkjørte løyper. Det er opparbeidet 300 km med skiløyper i et snøsikkert område hvor blant annet skilandslaget legger sine tidlige skisamlinger.


Det finnes mange gode og lett tilgjengelige fiskevann i området. Her er det mulig å fiske om sommeren, og isfiske om vinteren. Det er tilrettelagte bålplasser hvor familien kan samles for en hyggestund langs vannkanten.


Det finnes muligheter for jakt på småvilt, rype og skogsfugl med kort avstand til Langsua Nasjonalpark som dekker et areal på hele 537 km2, der det høyeste fjellet er Skaget på 1685 moh.


Muligheter for vannaktiviteter om sommeren, bading i den frie natur, kajakk padling eller familietur med kano. Sykkeltur langs et stort nettverk av skogsveier og stier, et eldorado for sykkelentusiaster.


Synnfjell kan by på et varierte friluftsmuligheter hele året.  Under finner du et tur-/løypekart rundt Spåtind og Synnfjell.

Bilder: www.istockphoto.com / Tom Lium